Sydjylland

Østersfestival på Rømø: Kokke fra Vejle og Kolding er med i kampen om at blive 'Årets Østerskok'

Østers kreeret af Restaurant Treetop i Vejle. Foto: Flemming Larsen
28 deltagende kokke dyster i konkurrence om at blive "Årets Østerskok".Restaurant Treetop, Sdr. Bjert Kro og Hotel Kolding Fjord er med i konkurrencen, der finder sted på Rømø.
Annonce

Rømø: 28 kokke deltager her til eftermiddag i konkurrencen "Årets Østerskok", der finder sted på Enjoy Resorts på Vadehavsøen Rømø. Blandt de deltagende kokke er kokke fra Restaurant Treetop i Vejle, Hotel Koldingfjord og Sdr. Bjert Kro.

Restaurant Treetop serverer Vadehavsøsters med Ingrid Marie-æble og marsklarm fra mojnland.

Sdr. Bjert Kro serverer friteret Vadehavsøsters i Beerratter på Vadehavsøl med dansk Kombutang og østers emulsion med friskost og blomkål krydret med jysk pølsevinaigrette, og endelig serverer kokken fra Hotel Koldingfjord Vadehavsøsters med syrnet fløde, Karl Johan svampe og brændt citron.

- Selv om jeg glæder mig til at se, hvilke spændende variationer over østers, de professionelle kokke vil præsentere her i dag, så er østers jo andet end gourmetmad. Østers er jo ikke just nogen ny spise. Faktisk har vi danskere spist dem siden stenalderen, sagde Henrik Frandsen, borgmester i Tønder Kommune i forbindelse præsentationen af gourmetkokkene.

Danmarks Østersfestival begyndte søndag med østers- og urtesafari, masser af arrangementer og mandag eftermiddag rundes det hele af med kokkekurrencen "Årets Østerskok".

Hele weekenden er folk taget til Rømø for at smage på østers, og at interessen er stor fortæller mediedækningen. Udover flere danske medier og tv- og radiostationer, dækkes Danmarks Østersfestival også af blandt andet tyske, italienske og græske medier. Og New York Times er også tilstede.

Kokke-teamet fra Restaurant Treetop. Foto: Flemming Larsen
Kokkene fra Sdr. Bjert Kro. Foto: Flemming Larsen
Kokken fra Hotel Koldingfjord. Foto: Flemming Larsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.