112

26-årig kvinde blev stukket med kniv og skubbet ud fra første sal: Nu er hun blevet afhørt

Kvinden blev skubbet ud gennem det vindue, der er dækket på af det grønne klæde. Billedet her er taget dagen efter drabsforsøget. Arkivfoto: Søren Gylling
Politiet har nu afhørt den 26-årige Louise Thagaard, der i starten af september blev overfaldet og skubbet ud af et vindue fra første sal.
Annonce

Kolding: 26-årige Louise Thagaard, der i starten af september var offer for et bestialsk drabsforsøg i sin lejlighed på Skovvejen, er kommet sig så meget, at hun nu er blevet afhørt af politiet.

Det oplyser Frede Nissen, der er leder af Sydøstjyllands Politis efterforskningscenter.

Frede Nissen ønsker dog ikke at komme nærmere ind på Louise Thagaards forklaring, og hvordan politiet arbejder videre med de ting, hun har fortalt til politiet.

Den 26-åriges mor, Anne Thagaard, har tidligere fortalt til JydskeVestkysten, at hendes datter havde svært ved at tale, da hun havde brækket kæben. Samtidig var hendes bækken ødelagt efter drabsforsøget, og Louise Thagaard kunne se frem til en lang række operationer, før hun ville være på fode igen.

Louise Thagaard blev først på aftenen den 2. september overfaldet af tre afghanske mænd. Ifølge sigtelsen mod mændene har de stukket hende adskillige gange i nakken, maven, halsen og ryggen. Herefter skulle de have skubbet hende ud fra hendes lejlighed på første sal i Skovvejen.

Den ene af mændene var Louise Thagaards ekskæreste, som hun også har et barn med. Barnet var i lejligheden under drabsforsøget.

Sagen kort

  • Politiet blev tilkaldt til Skovvejen mandag den 2. september klokken 18.13, fordi en 26-årig dansk kvinde lå livløs på jorden.
  • Politiet ankom kort tid efter til stedet, hvorefter tre udenlandske mænd inden for en times tid blev anholdt. De befandt sig i det 26-årige offers lejlighed.
  • Den ene af mændene var den 26-årige kvindes ekskæreste. Sammen har de et barn, der også var i lejligheden.
  • Kvinden blev kørt på hospitalet, hvor hun var i kritisk tilstand. Kvindens mor har siden oplyst til JydskeVestkysten, at kvinden er i bedring.
  • Dagen efter overfaldet blev mændene fremstillet i grundlovsforhør. To af dem blev varetægtsfængslet i henholdsvis to og fire uger. Den sidste blev løsladt.
  • Den ene af de fængslede, angiveligt kvindens tidligere samlever, er nu også løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.

Fortsat fængslet

Mændene blev anholdt samme aften som drabsforsøget fandt sted, og dagen efter blev de fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Her blev den ene løsladt, mens en anden blev varetægtsfængslet i to uger og den sidste i fire uger. Den anden mand blev løsladt efter to uger. Frede Nissen oplyser dog, at den tredje mand har fået forlænget sin varetægtsfængsling med yderligere fire uger.

De to, der er blevet løsladt, er stadig stadig sigtet for drabsforsøget, hvilket vil sige, at politiet fortsat har en mistanke om, at de et eller andet omfang har været medvirkende til drabsforsøget, selvom de altså er blevet sat på fri fod.

Finder politiet beviser nok til at føre en retssag, vil de tre mænd blive tiltalt og stillet for en dommer, hvor der så vil falde dom.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.