Annonce
112

Mister kørekort og 10.000 kroner: Vanvidsbilist kørte over 200 km/t på landevej

Den 53-årige mand kom drønende i sin Audi A6 stationcar, da han blev blitzet med 211 km/t. Arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce

SKÆRBÆK/HADERSLEV: En 53-årig mand fra Haderslev har nu mistet sit kørekort efter en vanvidskørsel på Rømøvej nord for Skærbæk. Han var en af de bilister, som blev blitzet af en ATK-vogn i august. Og han var den hurtigste. Han blev målt til at køre 211 km/t i sin Audi A6.

Men i anklageskriftet var der trukket tre procent fra for eventuelle usikkerheder i målingen. Så farten kom ned på 204 km/t.

Og da dommer Kirstin Berg onsdag mente, at kunne genkende den tiltalte på fotoet fra ATK-vognen, var der ikke så meget at rafle om.

Men da det var første gang, han stod til en frakendelse af kørekortet, mistede han det kun i et halvt år.

Den 53-årige mand mistede udover kørekortet også de 10.000 kroner, som bøden lød på. Sagen var for Retten i Sønderborg ved bitingstedet i Tønder.

Den dømte har dog mulighed for at anke dommen, men han udbad sig i førte omgang betænkningstid.

Den dags høst med ATK-vognen resulterede i 20 andre hastighedssager. Fem af dem udløste udover bøder også betingede frakendelser af kørekortet. Hastighedsgrænsen på Rømøvej er 80 km/t.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.