Annonce
Erhverv

Central skobutik lukker i Kolding

Skobutikken Havanna Shoes lukker snart i Østergade. Kæden fastholder dog sin butik i Kolding Storcenter. Foto: Steffen Nielsen
Et ønsker om færre kvadratmeter får Havanna Shoes i Østergade til at lukke ned. Butikken har i øjeblikket ophørsudsalg.
Annonce

Kolding: Inden længe er Kolding midtby en skobutik fattigere.

Havanna Shoes i Østergade 15 har i øjeblikket ophørsudsalg, og butikken lukker, så snart der er ved at være udsolgt, fortæller indehaver af kæden bag butikken Jan Damkjær Nielsen.

Beslutningen om at lukke butikken i midtbyen skyldes, at lokalet med sine omkring 180 kvadratmeter er for stort og dermed for dyrt i drift.

- Vi har en strategi om at få lidt mindre butikker, så den passer ikke ind i vores koncept, hvor vi gerne vil have butikker på omkring de 100 kvadratmeter, forklarer Jan Damkjær Nielsen, som understreger, at man holder fast i Havanna Shoes-butikken i Kolding Storcenter.

Havanna Shoes Kolding City

Skokæden Havanna Shoes har haft butik i Kolding midtby siden 2008.

Butikken har lokaler i Østergade 15.

I øjeblikket er der ophørsudsalg, og butikken lukker så snart der er ved at være udsolgt.

Kan komme tilbage

Selvom butikken i Østergade nu lukker, så er det ikke umuligt, at Havanna Shoes på et senere tidspunkt vender tilbage til Kolding midtby.

- For 1,5-2 år siden lukkede vi en butik i Horsens, og der har vi lige åbnet en mindre butik igen, så det er ikke utænkeligt, at vi også kommer tilbage til Kolding by, siger Jan Damkjær Nielsen.

Ifølge skomanden vil personalet i den snart lukkede butik få tilbudt nyt arbejde i andre af kædens butikker.

Havanna Shoes er den anden skobutik, der forlader Østergade det seneste halvandet år. I foråret 2018 lukkede forretningen Bianco, og med de to skobutikkers exit er antallet af skobutikker i gaden halveret til to: Ecco og Skoringen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.