Mærkedage

Den aften glemmer campingmanden aldrig

Kresten Gravgaard. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

En sommeraften i juli for ni år siden mødtes hele familien Gravgaard ved Amfiscenen i Geografiske Have i Kolding for sammen at overvære opførelsen af festspillet “Askepot". Men den hyggelige familietur blev brat afbrudt, da der pludselig indløb besked om, at der var udbrudt brand ved KG Camping i Kolding. I minutterne herefter kunne Kresten Gravgaard se sit livsværk stå i flammer, da hele den nybyggede udstillingshal på 1500 kvadratmeter nedbrændte, og de tilstødende haller led stor skade og næsten 50 nye campingvogne udbrændte.

På lørdag den 12. oktober fylder Kresten Gravgaard, Bakkegårdsalle, Bramdrupdam, Kolding, 80 år. Det markeres med åbent hus i hjemmet fra klokken 10-15 og fest for familie og venner om aftenen.

Den vellidte forretningsmand etablerede i 1976 KG Camping. Forinden havde han i 10 år drevet autoværksted på Vejlevej. I 2004 skete der generationsskifte i virksomheden, da sønnen Morten og den ældste datter Anette i fællesskab overtog KG Camping. Den anden datter Susanne er kørselschef.

Jeg glemmer aldrig den aften, da KG Camping brændte på grund af en kortslutning i en omformer i en campingvogn. Men allerede samme nat, blev der bygget en mur mellem den brandhærgede bygning og den resterende ejendom, så firmaet kunne køre nogenlunde uhindret videre, siger Kresten Gravgaard i anledning af den runde fødselsdag.

Kresten Gravgaard har i en lang årrække været engageret og haft tillidsposter indenfor Frimurerlogen Dorothea. I syv år var han ordførende mester, men påtager sig fortsat mindre arbejde i logens regi.

Og selvfølgelig camperer han også en del sammen med hustruen Birthe. I år har de været i Sct. Tropes og Cannes med campingvognen. Tidligere havde parret også sommerhus nær Skagen. Det er overdraget til en datter, men ægteparret kommer der stadig.

Kresten Gravgaard er fra Mejsling ved Jerlev. I en årrække var han medlem af bestyrelsen i Bramdrupdam Borgerforening, I forældrerådet for de grønne spejdere på Vejlevej.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.