Esbjerg

Efter ny falsk bombetrussel: McDonald's udelukker erstatningskrav mod 11-årig i denne omgang

Lørdag var det anden gang McDonald's i Gjesing ved Esbjerg blev udsat for en bombetrussel, så restauranten og området måtte evakueres. Arkivfoto: Local Eyes
For anden gang på kort tid blev McDonald's i Gjesing udsat for falske bombetrusler i den forgangne weekend. Det går ud over medarbejdere, gæster og indtjeningen, erkender restaurant-ejer, der afviser at lægge sag an i denne omgang, men han ikke vil udelukke civilt søgsmål i fremtiden, hvis det vurderes at have en præventiv effekt.

Esbjerg: For anden gang inden for få måneder måtte McDonald's lørdag aften meget hurtigt tømme hele restauranten i restauranten i Gjesing for gæster og medarbejdere på grund af en indtelefoneret bombetrussel.

Politiet i Esbjerg havde rekvireret specialstyrker langvejs fra, beredskabet var talstærkt tilstede i op til fire timer, og der var lavet en større afspærring omkring Østre Gjesingvej, hvor politi, brandvæsen og ambulancer måtte holde klar, hvis der skulle ske noget,

Samtidig var bombehunde klar til at gennemsøge McDonald's, inden politiets efterforskning konkluderede, at det hele var falsk alarm og grove drengestreger forårsaget af en bare 11-årig dreng.

Den 11-årige kan ikke blive straffet for gerningen, men politiet oplyste efterfølgende til pressen, at McDonalds i Esbjerg kan vælge at søge om erstatningskrav for tabet hos den 11-årige dreng.

Men det gør indehaveren af McDonald's-restauranten ikke i denne omgang.

Annonce

Men det er naturligvis noget, vi ser på med stor alvor, og vi vil undersøge, om sagsanlæg i fremtiden kan have en præventiv effekt.

Michael John Munk Kristiansen, franchisetager, McDonald's, Esbjerg og Varde

Medarbejdere, gæster og indtjening

Heller ikke, selv om han betegner det som en mere end jævn træls oplevelse – og ikke mindst set i lyset af, at en 13-årig pige i juni også ringede til restauranten i Gjesing med en bombetrussel. Dengang var det telefonsporing, der ledte politiet til pigen.

I stedet siger Michael John Munk Kristiansen, som ejer de tre McDonald's-restauranter i Esbjerg samt den i Varde, at han vil overvejesagsanlæg ved lignende sager i fremtiden, hvis McDonald’s vurderer, at det kan have en forebyggende effekt.

- Jeg agter ikke at indlede en sag mod drengen. Han er uden tvivl blevet meget forskrækket over konsekvenserne af sin handling. Når det er sagt, så er en bombetrussel en voldsom oplevelse for både medarbejdere og gæster, ligesom det selvfølgelig går ud over restaurantens indtjening. Det er naturligvis noget, vi ser på med stor alvor, og vi vil undersøge, om sagsanlæg i fremtiden kan have en præventiv effekt, siger Michael John Munk Kristiansen.

Udover McDonald's' tab på indtægt den pågældende aften koster det også ét stort samlet beløb i skattekroner at sende alarmberedskabet ud til en så alvorlig trussel, selv om det viser sig at være ingenting.

- Man skal virkelig tænke konsekvenserne igennem og hvilket apparat, man sætter i gang, lød det efterfølgende fra politiets vagtchef Bjørn Pedersen til BT.

Han oplyste også, at den 11-årig drengs handling også ville blive en sag for de sociale myndigheder.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.