112

Fundet: Tip ledte politiet på sporet af stjålne maskiner

Arkivfoto: Michael Bager
Syd- og Sønderjyllands Politi har fået et gennembrud i den stribe af brugstyverier af traktorer, som skete i weekenden. Man fandt alle maskinerne samlet på ét sted.

FRIFELT/SKÆRBÆK: Tirsdag kort før middag fik politiet jackpot i sagen om de to traktorer og den gummiged, som man har eftersøgt siden søndag.

Et tip ledte nemlig ordensmagten på vej, og i en lade på Skærbæk-egnen var der gevinst.

To stjålne traktorer, en John Deere og en New Holland, samt en halmvogn og en Liebherr L550 gummiged blev alt sammen fundet på stedet.

New Holland-traktoren var tirsdag eftermiddag endnu ikke meldt stjålet, og politiet er derfor i gang med at finde traktorens retmæssige ejer.

Alt i alt er der tale om dyre maskiner. John Deere-traktoren repræsenterer en værdi på omkring 400.000 kroner, og den stjålne gummiged ligger i samme prisleje.

To unge er foreløbigt anholdt i sagen, forklarer Per Michael Knudsen fra lokalpolitiet i Tønder:

- Vi har anholdt og sigtet to for tyveriet af maskinerne. Vi har sikret spor i maskinerne, og undersøger nu, om vi har nok på de to til at kunne fremstille dem i et grundlovsforhør onsdag.

Per Michael Knudsen oplyser endvidere, at der er tale om to mænd på henholdsvis 17 og 18 år, begge er fra lokalområdet.

Annonce

Udsendte dusør

De manglende maskiner har været anledning til en del frustration hos de bestjålne. John Deere-traktoren blev stjålet fra Emmerlev Entreprenør & Maskinstation, og indehaver Carsten Rahr var hurtig til at udstede en dusør. Traktoren er nemlig en vigtig brik i hans forretning.

- Vi udsendte dusøren på 1000 euro for at få sat lidt mere skub i jagten på den. Jeg er bare glad for at få min traktor igen. Den er købt specielt ind til at trække en blokvogn med en gravemaskine på - og vi har sådan set holdt stille siden søndag på grund af det her tyveri. Det har haft sine omkostninger, og faktisk var vi i dag i gang med at rigge en anden, lejet traktor til, så vi kunne komme i gang. Men det er naturligvis meget bedre at få vores egen tilbage, siger Carsten Rahr.

Men Carsten Rahrs traktor slap ikke uden skader. Der er skader for omkring 50.000 kroner, mens den anden traktor blev fundet med store skader. Trods skaderne på den grønne John Deere, så er han glad for at have fået den tilbage:

- Der skal laves lidt. Motorhjelmen er trykket i stykker og der skal laves nogle slanger og lidt - men den kan køre, og det er det vigtigste. Jeg regner med, at den er tilbage i morgen.

Han roser desuden politiet for at have opklaret sagen:

- Det har været noget værre noget, det her, men vi er godt tilfredse - det er flot arbejde af politiet.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.