Esbjerg

Hundredvis af indstillinger til Byens Bedste

Vinderne bliver afsløret under et stort awardshow den 31. oktober. Igen i år er der lagt op til en stor aften med prisoverrækkelser, underholdning og musik. Collage: Fotos: Yilmaz Polat, Kim Haugaard, Colourbox
For andet år i træk kaster JydskeVestkysten skulderklap og klapsalver ud over byens kultur- og handelsliv, og du kan nå det endnu, hvis du vil være med til at bestemme, hvem der skal have chancen for at blive udnævnt som Byens Bedste 2019.

Esbjerg: Frem til den 5. september kan du indstille dine foretrukne butikker, caféer, foreninger og frisører til Byens Bedste 2019, og der er allerede nu lagt op til hård konkurrence i flere af kategorierne.

Den foreløbige topscorer er Byens Bedste Frisør. Kategorien har kastet flere end 200 indstillinger af sig, men også Shopping til Ham, Shopping til Hende, Håndværker og Take Away-kategorierne klarer sig godt.

De fleste af kategorierne til Byens Bedste er populære gengangere fra 2018, men måske du har bemærket, at der i år er kommet en ny elev i klassen. Kategorien Byens Bedste Scorested er på grund af stor efterspørgsel skiftet ud med Byens Bedste Inspiration til Hjemmet. Den nye kategori kan dække over alt fra møbelforretninger og lampebutikker til brugskunst, blomster og byggemarkeder.

Blandt de 11 kategorier findes også Byens Bedste Kulturoplevelse. Sidste år var de nominerede Fiskeri- og Søfartsmuseet, Musikhuset og Tobakken, men kategorien dækker også over biblioteker, biografer, musikfestivaler, museer, koncerter eller for eksempel et af de mange arrangementer under Esbjerg Festuge.

Mulighederne er mange, og kun fantasien sætter grænserne. Alt, der kræves, er, at du går ind og indstiller lige netop dem, du synes fortjener et skulderklap.

Annonce

Byens Bedste 2019

Byens Bedste præsenteres af JydskeVestkysten i samarbejde med hovedsponsorerne Bilka, Home og Det Faglige Hus samt kategoripartnere Blomsterhuset, Jyske Bank, Esbjerg Storcenter og Musikhuset Esbjerg.

Afstemningen tager udgangspunkt i 11 forskellige kategorier:

 • Frisør
 • Shopping til ham
 • Shopping til hende
 • Restaurant & Cafébesøg
 • Fredagsbar
 • Take Away
 • Kulturoplevelse
 • Inspiration til hjemmet
 • Foreningsliv
 • Håndværker
 • Genbrug & Loppefund

Hvad er Byens Bedste?

Byens Bedste arrangeres af JydskeVestkysten for at bakke op om det lokale kultur-, forenings- og handelsliv. Konceptet blev lanceret sidste år og kom godt fra land med over 33.000 stemmer.

- For JydskeVestkysten er det vigtigt at skabe sammenhold i lokalsamfundet. Vi er sikre på, at en kåring af noget positivt, nogen som folk synes gør det godt, kan aktivere folk. Det beviste sidste års flotte stemmetal med al tydelighed. Vi er ikke i tvivl om, at denne kåring er kommet for at blive, siger lokalredaktør Christian Friis Hansen.

Ligesom sidste år bliver afstemningen inddelt i flere faser. Frem til den 5. september kan du indstille dine favoritter til prisen. Herefter udvælger en håndplukket jury de nominerede. Udvælgelsen er ikke udelukkende baseret på, hvem der har fået flest indstillinger, men kan også tage udgangspunkt i de bedste begrundelser. Husk derfor at skrive hvorfor, det skal være lige nøjagtigt dine favoritter, der skal vinde, når du indstiller.

Når juryen har udvalgt de nominerede, begynder afstemningen. I perioden fra den 23. september til og med den 21. oktober, kan du stemme på dem, som du mener, fortjener at vinde i de forskellige kategorier. Det hele foregår på www.jv.dk/byensbedste.

Vinderne afsløres til sidst under et stort awardshow i Musikhuset den 31. oktober.

Fill out my Wufoo form!

Frem til den 5. september kan du indstille dine favoritter i 11 foreskellige kategorier. Det er herefter op juryen at udvælge de nominerede. Det hele foregår på jv.dk/byensbedste. Grafik: Dorthe Lodberg
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.