Annonce
Kolding

Julehjælp i Vamdrup: Skoleelevers auktion overgik forventningerne

Andreas Søgren Andersen med et af de værker, som blev solgt på auktionen. Eleverne havde opdelt sig i fire værksteder, der på hver sin måde skaffede effekter, der kunne sælges på auktion. Foto: John A. Petersen
8.klassernes håndsrækning til Vamdrup Kirkes julehjælp endte med at overgå forventningerne.
Annonce

Vamdrup: 50 købegladere borgere mødte op til auktion i kirkehuset hos Vamdrup Kirke onsdag aften. Overskuddet fra auktionen var på forhånd tiltænkt kirkens julehjælp.

Effekterne på auktionen var enten indsamlet eller fremstillet af elever fra 8. årgang på Vamdrup Skole.

- Auktionen gik forrygende. Vi havde en drøm om at nå omkring de 6000 kroner, men det gik over al forventning. Og da aftenen var slut, og det sidste hammerslag var givet, kunne en stolt 8. årgang fra Vamdrup Skole overrække en check på 7760 kroner til Vamdrup Kirke Julehjælp, fortæller Maria Lillegaard, der er lærer på skolen.

Auktionen er et resultat af, at eleverne i skolen skulle have om fattigdom, som er et af FN's 17 verdensmål. Så kom de til at tale om, at fattigdom også findes i deres eget nærområde, og derfor blev de enige om at lave en auktion til gavn for den lokale julehjælp. Udover at samle sponsorgaver ind hos lokale virksomheder, brugte de også deres egen kreativitet til at fremstille brugskunst, der blev solgt på auktion til fordel for julehjælpen.

På skolen er det normalt, at man arbejder med FN's 17 verdensmål i uge 46, men det er første gang, at eleverne er gået så konkret til værks med at hjælpe i sit eget nærområde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.