Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Rapporten efter kontrolbesøget.
Man må godt sælge varer, hvor bedst før-datoen er overskredet. Men forbrugerne skal have information i form af mærkning.
Annonce

Agerbæk: Der var en række varer mærket "bedst før", som havde overskredet den pågældende dato, da Fødevarestyrelsen den 7. oktober var på besøg i "Min Købmand" i Agerbæk. For det forhold indkasserer butikken en sur smiley og et bødeforlæg på 5000 kroner.

Det er et faktum, som købmand Brian Bjerregaard tager meget personligt.

- Det er en fejl, siger Brian Bjerregaard, som oplyser, at butikken nu er ved at rette op.

Men han understreger, at der ikke er tale om, at fødevaresikkerheden har været i fare. Det er ikke "sidste anvendelsesdato", der er overskredet. Det ville være mere alvorligt.

- Det er varer, som vi ifølge loven godt må sælge. De skal blot være mærket med for eksempel "se dato", siger Brian Bjerregaard.

Eksempler på overskridelser

Her er nogle eksempler fra Agerbæk:

  • 16 flasker Mokai Jordbær fra Cult. Bedst før 08-2019.
  • To flasker chicken concentrated fond på 150 ml. Bedst før 11-2018.
  • Seks pakker Cocoa Mini Muffins fra Dancake. Bedst før 19.9.2019.

Interne regler i Dagrofa

Ifølge kontrolrapporten er der da også tale om en overskridelse af reglerne, når det kommer til mærkning og information.

Varerne kan altså spises, men forbrugerne skal ifølge loven have at vide, at bedst før-datoen er overskredet.

- I Dagrofa har vi en intern regel om, at vi ikke sælger varer, hvor "bedst før" er overskredet, siger Brian Bjerregaard, som pointerer, at de fleste varer kun er fundet i ringe antal - eller at holdbarsangivelsen ikke er overskredet ret langt tid.

Nu skal varerne i butikken gennemgås. Dels så butikken hurtigst muligt genvinder sin glade smiley - dels for at Min Købmand i Agerbæk atter lever op til Dagrofas interne regler.

Dagrofa er grossist til blandt andre Min Købmand, Spar og Meny.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.