Kultur

Kagesalg slog rekord: Vittenbergskolen bagte for en god sag

Tre af Vittenbergskolens dygtige SFO-børn, Karla, Thalia og Ellen Marie, var torsdag klar til at servere kager i projektet Bag for en Sag. Foto: Kåre Welinder

Ribe: De har bagt og bagt og bagt og bagt, og torsdag var det endelig så vidt, at børnene i Vittenbergskolens SFO, Musvitten, kunne sælge den store mængde lækkerier, de har arbejdet på i skolekøkkenet i fem uger.

Fem forskellige slags kager, pølsehorn og hjemmelavede lakridsmandler blev solgt i Vittenbergskolens kantine som en del Børns Vilkårs projekt "Bag for en sag", hvor overskuddet går til Børnetelefonen.

Og i år lykkedes det at sælge endnu flere kager til familie, søskende, venner og bekendte end i 2018, hvor overskuddet blev på 3275 kr.

Pædagog i Musvitten, Niels Hansen, forklarer, at der i år blev solgt for 3461 kr., som man nu skal give videre til Børns Vilkår.

På billedet er det Karla(tv.), Thalia og Ellen Marie, der sælger ud af de gode sager.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.