Sport

Kan Bramming drille det esbjergensiske tophold?

Bramming Boldklub tabte 3-0, da SGI var på besøg i Bramming. Her var brammingenserne heldige, at esbjergenserne ikke skruede op for gassen, da Bramming var tre mand i undertal i slutningen af kampen. Arkivfoto: Lars Johansen.

Bramming: Puljens måske stærkeste modstander venter, når Bramming Boldklub lørdag skal forsøge at byde topholdet fra SGI op til dans.

Selvom brammingenserne kommer med en sejr over Brande i bagagen, så er der i den grad revanche til gode fra det første møde, hvor esbjergenserne i den grad fik udstillet brammingensernes mangler.

Netop også parternes første opgør har fyldt meget i optakten hos Bramming-træner Lasse Johansen.

- Vi går lidt ind til den med en indstilling om, at det er en gratis kamp for os. Jeg forventer ikke, at det er en, vi skal have point i. Sidst vi mødtes, var de noget overlegne i forhold til os, siger Lasse Johansen.

Opgaven bliver næppe lettere for brammingenserne, idet SGI med en sejr kan øge presset på forfølgerne fra Ringkøbing IF.

Mens brammingenserne atter har Frederik Zeeberg med i truppen, så må de se bort fra Mikkel Nikolajsen til kampen.

Kampen spilles lørdag den 12. oktober kl. 13:00 på Guldager Idrætscenter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce
112

Bilist kørte ind i stengærde

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.