Annonce
Erhverv

Lego-familien investerer stort i privathospital: Har købt tre nye million-ejendomme

Her ses Lego-familiens overhoved, Kjeld Kirk Kristiansen, der er tredje generationsejer af Lego-koncernen og formand for bestyrelsen i investeringselskabet Kirkbi. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Lego-familien har kastet sin kærlighed over privathospitalet Mølholm i Vejle, som den nu har købt en ny bid af via investeringsselskabet Kirkbi.
Annonce

Investering: Lego-familiens pengetank Kirkbi har købt tre nye ejendomme til en værdi af 65 millioner kroner.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Ejendommene ligger i Vejle og huser privathospitalet Mølholm. Kirkbi har købt selskabet Mølholm-Klinikken Ejendom Aps, som ejer de tre ejendomme, der er bogført til 65 millioner kroner. Ifølge erhvervsdatabasen Biq blev de tre ejendomme senest handlet til henholdsvis 3, 11 og 25 millioner kroner.

Kommunikationschef i Kirkby Ulla Lundhus bekræfter købet over for Finans.

- Det er korrekt, at Kirkbi har investeret i ejendomme i relation til Privathospital Mølholm P/S. Investeringen indgår i Kirkbis portefølje af ejendomme og er med til at understøtte Privathospital Mølholms fortsatte udvikling, skriver hun i en mail til Finans.

I forvejen ejer Kirkbi tre selskaber, der knytter sig til privathospitalet, og overtog ifølge Finans så godt som det fulde ejerskab af privathospitalet i 2017, hvor en række aktionærer blev købt ud.

Med købet udvider Lego-familien desuden igen sin portefølje af ejendomme, som blot er vokset og vokset de senere år, og som har en værdi af flere milliarder i ind- og udland. Kirkbi havde ifølge mediet Ejendomswatch i foråret en ejendomsportefølje på 25 ejendomme fordelt i forskellige europæiske byer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.