Annonce
Sport

Nullert i Istanbul sender Tyrkiet og Frankrig til EM

Tyrkiet og Island spillede 0-0, og dermed er både Tyrkiet og Frankrig sikre på deltagelse i EM i 2020.
Annonce

Tyrkiet og Frankrig blev torsdag klar til EM-slutrunden i fodbold i 2020, da Tyrkiet hjemme spillede 0-0 mod Island i gruppe H.

Det ene point var nok til at kvalificere både Tyrkiet og Frankrig, som derfor var EM-klar, inden Frankrig senere torsdag hjemme slog Moldova 2-1.

Moldova kom ellers foran, men Raphaël Varane udlignede i første halvleg, og Olivier Giroud sikrede sejren på et straffespark ti minutter før tid.

Tyrkiet nåede med en kamp tilbage på 20 point og kan dermed ikke længere hentes af Island, der har 16 point med en kamp tilbage i gruppespillet.

Frankrig topper med 22 point inden sidste runde.

Med et kvarter igen begyndte hoppende tilhængere på stadion i Istanbul at indlede fejringen, mens de tyrkiske spillere ingen chancer tog.

Island magtede ikke for alvor at true offensivt og kreere mange chancer, og landstræner Erik Hamrén trippede noget nervøst på sidelinjen.

Med otte minutter tilbage kom kampens største mulighed for islændingene, da Hördur Björgvin Magnússon pludselig kom til en hovedstødsmulighed.

Det var profilen Gylfi Sigurdsson, der stod for oplægget, men Island måtte se Merih Demiral fra Juventus reddede på målstregen med hovedet.

Gylfi Sigurdsson sendte et indlæg ind efter et frispark i kampens sidste minut, men hjemmeholdets forsvar fik clearet i situationen.

Victor Pálsson forsøgte sig med en afslutning to minutter inde i tillægstiden, da han trykkede af i feltet, men igen blev der afværget i det tyrkiske forsvar.

Et hjørnespark til Island fem minutter inde i tillægstiden holdt tyrkiske spillere, reserver, trænere og tilskuere på pinebænken. Men igen lykkedes det at afværge, og så kunne jublen bryde ud i Istanbul.

I øjeblikket ligger Island til at få muligheden for at kvalificere sig via Nations Leagues A-niveau.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.