Haderslev

Pas på akvaplaning: Bilist mistede herredømmet på Sønderjyske Motorvej

En bil er torsdag aften kørt galt på Motorvejen ved Vojens på grund af akvaplaning. Arkivfoto: Michael Bager

Vojens: Bilister på E45 Sønderjyske Motorvej skal også fredag være særligt agtpågivende, da der kan være risiko for akvaplaning.

Fredag formiddag var der igen uheld i det sydlige spor i det kraftigt regnvejr. Uheldet skabte lange køer.

Syd- og Sønderjyllands Politi gjorde torsdag opmærksom på risikoen for aquaplaning i et tweet, efter et andet uheld på motorvejen ved Vojens, hvor en bilist mistede herredømmet over bilen på grund af akvaplaning.

Uheldet er skete også her i det sydgående spor, og der kan være enkelte vragdele på vejen. Ingen personer er kommet til skade ved uheldet.

Ifølge Vejdirektoratet blev sporet igen farbart ved ni-tiden. Der indtil nu ingen oplysninger om personskader.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.