Annonce
Sønderborg

Nu er han dømt: Politimand stjal sine kollegers penge

Den 46-årige mand er ikke længere ansat ved Dansk Politi. Arkivfoto: Jesper Orry
En 46-årig tidligere politimand i Syd- & Sønderjyllands Politi er dømt for underslæb. Han var kasserer i to foreninger, der havde politimænd som medlemmer, og det var her han tog penge til sit privatforbrug.
Annonce

Han var politimand i Syd- & Sønderjyllands Politi og boede på Als. Men for fire år siden sluttede det ansættelsesforhold, da manden blev sigtet for underslæb. Torsdag blev han ved Retten i Sønderborg idømt tre måneders betinget fængsel for underslæb med en prøvetid på et år og med vilkår om at udføre arbejde for samfundet. Manden erkendte, og derfor blev sagen kørt som en tilståelsessag. Han arbejder i dag i en anden branche. Hvis han ikke selv havde forladt Dansk Politi, ville han være afskediget efter dommen.

Manden var kasserer i en lokal forening, hvor politifolk var medlemmer og mødtes i fritiden. Han var samtidig kasserer i et fælles råd for de lokale politiforeninger i hele Syd- & Sønderjyllands Politikreds. Han er dømt for underslæb i begge foreninger og for dokumentfalsk. Han fremstillede som kasserer i den lokale forening falske dokumenter, der skulle dokumentere årsregnskabet i foreningen ved hjælp af falske kontoudskrifter fra foreningens pengeinstitut.

I en periode fra december 2015 til juni 2017 har han som kasserer i den lokale forening taget cirka 37.000 kroner af sine kollegers og medlemmernes penge til sit eget privatforbrug. I 2016 brugte han yderligere 20.000 kroner af politikollegernes penge fra det fælles råd, hvori han også var kasserer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.