Annonce
Kolding

Så kom fyresedlerne: 140 stillinger varslet nedlagt i Kolding Kommune

Kommunaldirektør Thomas Boe har været lynhurtigt med at få gennemført de første afskedigelser som følge af politikernes besparelser på 2020-budgettet.Arkivfoto: Yilmaz Polat
Ikke engang to uger efter vedtagelsen af 2020-budgettet med historisk store servicebesparelser er kommunaldirektøren klar med afskedigelser. Det er for at få størst effekt og for at skabe tryghed, forklarer han.
Annonce

Kolding: Så er de første fyresedler delt i ud i Kolding Kommune som følge af de voldsomme besparelser, som et flertal i Kolding Byråd har vedtaget at gennemføre på kommunens 2020-budget og tre år frem.

I alt bliver der nedlagt 141 stillinger, som fordeler sig mellem medarbejdere, der er varslet fyret og ledige stillinger, som ikke bliver genbesat. Hovedparten er fuldtidsstillinger, men tallet dækker også over for eksempel ungarbejdere, der arbejder ganske få timer, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

De kommende to-tre uger er der såkaldt partshøring, så der er endnu ikke tale om endelige afgørelser. Desuden skal forældrebestyrelserne forholde sig til, om de ved hjælp af egenbetaling vil fortsætte med at have køkkenhjælp i institutionerne.

Vi har arbejdet hurtigt efter byrådsbeslutningen. Dels for at sikre, at budget 2020 holder, og dels for at skabe tryghed for de medarbejdere, der er tilbage.

Thomas Boe, kommunaldirektør.

Tryghed og effekt

Kolding Kommune har valgt at varsle medarbejderne opsagt lynhurtigt, fordi det så får større effekt for næste års budget.

- Vi har arbejdet hurtigt efter byrådsbeslutningen. Dels for at sikre, at budget 2020 holder, og dels for at skabe tryghed for de medarbejdere, der er tilbage, forklarer kommunaldirektør Thomas Boe.

På forvaltningsplan fordeler de varslede afskedigelser og nedlæggelser af stillinger sig sådan:

Centralforvaltningen: 10, by- og udviklingsforvaltningen: 22, børn-, uddannelse- og arbejdsmarked: 45, senior-, sundhed- og fritid: 20 og socialforvaltningen: 44

Kommunens HR-afdeling holder orienteringsmøder for de afskedigede medarbejdere i december, januar og februar, og de vil blandt andet få hjælp til at udforme deres CV som en hjælp til at komme videre i deres arbejdsliv. Medarbejderne har også mulighed for at få støtte fra Tryghedspuljen til eksempelvis kompetenceudvikling, efteruddannelse og individuel rådgivning.

Flertallet af Kolding Byråd vedtog sparebudgettet den 31. oktober, og det indebærer besparelser på servicen til borgerne på 85 millioner kroner allerede fra og med næste år. I 2023 skal besparelserne være bragt op på 170 millioner kroner på kommunens cirka fire milliarder kroner store servicebudget.

Enhedslisten, SF og løsgængeren Hanne Dam stemte imod.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.