Aabenraa

Uheld gav lang kø på Sønderjyske Motorvej: Personbil kørte op bag i lastbil

Ifølge vagtchefen kom ingen personer til skade, men føreren af personbilen blev dog kørt til observation på sygehuset. Foto: Local Eyes
Annonce

Rødekro: Mandag klokken 16.35 modtog politiet en anmeldelse om et færdselsuheld på Sønderjyske Motorvej i sydgående retning mellem afkørsel 70a Rødekro og 70b Aabenraa N.

Her var en personbil kørt op bag i en lastbil med sættevogn. Det fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt.

- Lastbilchaufføren har forinden nødbremset som følge af trafikkø, og det har føreren af personbilen overset. Efter påkørslen fortsætter personbilen over i det midterste autoværn, siger Erik Lindholdt.

Føreren af personbilen er en 51-årig mand fra Rødekro. Erik Lindholdt oplyser, at der ikke skete personskade, og at manden blev bragt til observation på sygehuset.

Lastbilchaufføren er en 72-årig mand fra Haderslev.

Uheldet gav store forsinkelser på strækningen. Vejdirektoratet meddelte således på deres hjemmeside klokken 18.34, at man måtte forvente en forlænget rejsetid på op til 55 minutter.

Klokken 19.50 oplyser Erik Lindholdt, at oprydningsarbejdet er afsluttet, og at trafikken kører som normalt.

Uheldet skabte lang kø i sydgående retning på Sønderjyske Motorvej. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.