Sønderborg

Spisested lukker i butikscenter: Matas tager over

Når ugen er omme, er det slut med Kong Kian i Borgen. Arkivfoto: Timo Battefeld
Søndag er der sidste åbningsdag hos Kong Kian i Borgen. Matas vil bruge lokalet til udvidelse.

Sønderborg: Søndag er sidste åbningsdag for Kong Kian i Borgen, der siden maj 2017 har solgt salat og sandwich i butikscentret.

- Butikken har ikke leveret de tal, den gerne skulle. Den tjente ikke penge, forklarer butikschef Bo Hansen.

Han oplyser, at Kong Kian for et år siden opsagde sit lejemål i Borgen med udgangen af 2019, men fik et tilbud om, at komme hurtigere ud af aftalen, fordi Matas gerne ville overtage her og nu.

- Vi har lavet lukkeaftale med Kong Kian, fordi Matas gerne vil forny og ombygge deres butik, siger centerchef Flemming Enghave.

Matas vil frem til 1. december være i gang med ombygningen, hvorefter der er pause til efter jul. Herefter sker der for alvor noget, så Matas sidst i januar kan tage en ny, fin og større butik i brug.

Annonce

Også lukket i Aabenraa

I begyndelsen af september lukkede Kong Kian sin forretning på Storegade i Aabenraa. Kæden begrundede i en e-mail beslutningen med, at den ikke kunne bemande afdelingen ordentligt og ville holde fokus på sine andre afdelinger.

- December vil måske have været god for os i Borgen, men på den anden side ville vi mistede penge de halvanden måned før, så derfor sagde vi ja til tilbuddet fra Matas, siger butikschef Bo Hansen.

Han begyndte i sin tid Kong Kian, men er ikke længere indehaver. Bo Hansen oplyser, at virksomheden er blevet overtaget af en tysk kvinde, der driver lignende virksomhed syd for grænsen.

De to Kong Kian-ansatte i Borgen vil blive overført til Kong Kians tilbageværende forretning på Rådhustorvet i Sønderborg.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.