Aabenraa

Stor restaurant på vej i det sønderjyske

Den tidligere Kiwi-bygning i Aabenraa er lige nu ved at blive gjort klar. Foto: Henrik Dürr
En stor, ny buffet-restaurant i det nordvestlige Aabenraa er ved at gøre sig klar.

Aabenraa: Malere er lige nu i fuld sving med at gøre den tidligere Kiwi-bygning på Petersborg i Aabenraa præsentabel. Bygningen har stået tom i flere år, men nu er den blevet udlejet, og det er en ny restaurant, der åbner.

På en seddel på døren står der "Konge Buffet", og ifølge JydskeVestkystens oplysninger er det en stor kinesisk buffet-restaurant, der snart slår dørene op.

Af det offentlige virksomshedsregister, CVR, fremgår det, at der den 11. marts i år blev oprettet et selskab ved navn Konge Buffet Aabenraa ApS, og selskabets formål er at drive restaurationsvirksomhed.

Direktøren hedder Zongqiu Cao, men trods gentagne forsøg er det ikke lykkedes at få fat i Zongqiu Cao for at få at vide, om han kan fortælle lidt mere om restauranten og om, hvornår den åbner.

I Viborg findes der allerede en restaurant Konge Buffet. Den åbnede i september 2013 i Viborg Storcenter, men den har ifølge indehaveren ikke noget med den nye restaurant i Aabenraa at gøre.

Det er virksomheden Actus i Aarhus, der har stået for udlejningen af bygningen på Petersborg ved Løgumklostervej i Aabenraa, og her oplyser man, at bygningen er udlejet på ubestemt tid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce
112

Bilist kørte ind i stengærde

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.