Annonce
Sønderborg

Luksusbiler hitter: Makkerpar bygger nyt bilhus

Sohbi Ramoue (tv.) og Alaa Adil Omer bygger nyt bilhus på 800 kvadratmeter i Sønderborg. Foto: Timo Battefeld
Trust Auto i Sønderborg er vokset ud af sine rammer og investerer derfor tocifret millionbeløb på at opføre nyt bilhus ved Omfartsvejen.
Annonce

Sønderborg: Endnu en virksomhed rykker nu ud på Ingolf Nielsens Vej. Trust Auto fra Ulkebøl har købt en 3.000 kvadratmeter stor grund af Sønderborg Kommune ud til Omfartsvejen, hvor den vil opføre nyt bilhus.

- Det er en drøm for mig. Jeg er ikke tvivler om, at det bliver en succes, siger indehaver Alaa Adil Omer, som i 2014 begyndte Trust Auto, der i dag ligger på Agtoftsvej.

Han håber allerede inden jul, at kunne tage første spadestik til den 800 kvadratmeter bygning, hvoraf 600 kvadratmeter bliver showroom og resten værksted/klargøring. Forventningen er, at byggeriet vil tage mindst 7-8 måneder og koste et tocifret millionbeløb.

- Lige nu ligger Trust Auto gemt væk. Det ny bilhus får en god udsigt til Omfartsvejen. Folk kan simpelthen ikke undgå at se os, så det er en perfekt placering, siger den 29-årige bilforhandler, som i dag kører virksomheden alene, men har meget svært ved at følge med.

I det ny bilhus får han derfor vennen Sohbi Ramoue som kompagnon. Den 42-årige mand er i dag dørmand og chauffør i Flextrafik, men har også stor erfaring med biler.

Lige nu ligger Trust Auto gemt væk. Det ny bilhus får en god udsigt til Omfartsvejen. Folk kan simpelthen ikke undgå at se os, så det er perfekt placering.

Alaa Adil Omer, indehaver

Luksus fra Tyskland

Som nyuddannet mekaniker besluttede Alaa Adil Omer for godt fem år siden at starte sit eget værksted i lejede lokaler i Ulkebøl. Samtidig med, at han reparerede biler, begyndte den unge mand at sælge små biler og en gang imellem en luksusbil.

Efterhånden blev det mindre værksted og mere salg af brugte biler, som Alaa Adil Omer beskæftigede sig med. Det var dog først i 2017, at Trust Auto for alvor rykkede.

Efter forslag fra anden forhandler startede Alaa Adil Omer at købe nyere luksus-leasingbiler med masser af udstyr i Tyskland for herefter at sælge eller lease dem ud i Danmark. Det blev en stor succes. Kunderne kommer i dag fra hele landet og tæller også større og mindre virksomheder.

- Det er biler med masser af udstyr. Biler der er svære at finde, og som der ikke er tilsvarende af i forvejen i Danmark, forklarer Alaa Adil Omer, som får bilerne gennemtjekket hos tyske DEKRA-værksteder, inden han køber.

Det er primært Audi, BMW og Volvo, som Trust Auto sælger. I dag er der løbende omkring 30 biler til salg og en årlig omsætning på 60 millioner kroner. I det ny bilhus bliver der plads til 60-70 biler.

Nyt bilhus.Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.