Sønderjyske HH

Tid til selvransagelse i SønderjyskE

Kasper Christensen kaldte første halvleg for skandaløs, da SønderjyskE tabte klart mod Skanderborg. Arkivfoto: Ole Nielsen
SønderjyskE-træner Kasper Christensen kaldte første halvleg i nederlaget mod Skanderborg for skandaløs.

SØNDERJYSKE: SønderjyskE-træner Kasper Christensen var stærkt utilfreds med hans holds præstation i første halvleg mod Skanderborg, hvor sønderjyderne tabte 27-32.

- Vi spillede en skandaløs første halvleg langt fra det, vi vil, fastslog han.

- Skanderborg spillede en fantastisk flot kamp, men vi kan ikke levere uden hjerte og energi, og jeg så et SønderjyskE-hold, der bare pissede første halvleg væk og var totalt uigenkendelig i forhold til det, vi har leveret indtil nu i sæsonen. Så begynder vi at spille håndbold i anden halvleg og leverer en fin halvleg. Det var bare ærgerligt, vi skulle bruge en halv time, før vi begyndte at spille, mente træneren.

Derfor stod han med en meget skidt følelse efter nederlaget.

- Dybt skuffet. Ikke over nederlaget, men over den indgang vi kommer til kampen med. Forundret. Det er en lang sæson, men det er tid til selvransagelse, for vi skal finde ud af, hvorfor vi kan komme ind til en kamp på hjemmebane, som er en fest, og så mangler vi energi og selvfølgelig også niveau, sagde Christensen.

- Jeg ved godt, det kan svinge, og jeg kan også godt acceptere, at vi kommer bøvlet ind i kampen, men spillere, der begynder at spille ude af vores koncept og gør tingene mere på forhåbninger end forventninger, manglende returløb og manglende tacklinger på spillere, vi havde aftalt, vi skulle tackle på...jeg skal hjem og analysere, men jeg ser det mest af alt som en mental ting. Vi kom ikke med det, der skal til i en ligakamp, det må jeg sige.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.