Annonce
112

Uro og fyrværkeri på udeholdets tribune: Flere sigtelser til Kolding-fans

Allerede tidligt i første halvleg tændte Kolding-tilhængerne op for romerlysene. Foto: Morten Dueholm
Annonce

Viborg: Politiet oplyser nu om yderligere sigtelser til et par håndfulde af de medrejsende Kolding IF-fans, som lørdag eftermiddag var på besøg på Energi Viborg Arena.

Allerede inden for det første kvarter af 1. divisionskampen mellem Viborg FF og Kolding IF fyrede gæsternes fans et par romerlys af på tribunen. Affyringen fik VFF's sikkerhedschef til at kontakte politiet, som mødte op med seks mand.

Folkebladet skrev på sin hjemmeside lørdag, at syv personer var blevet sigtet for brud på ordensbekendtgørelsen og for at fyre romerlys af.

Nu har politiet gjort status, og det er endt med, at syv personer er sigtet for brud på ordensbekendtgørelsen, to for besiddelse af pyroteknik, og en enkelt blev sigtet for brud på maskeringsforbuddet. Der var i alt omkring 40 medrejsende fans fra det sydjyske.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.