Sønderborg

Vanvidsbilist for retten: Slæbte betjente efter sig og påkørte patruljebiler

Det tog politiet det meste af en dag at få stoppet en flugtbilist, der 4. juli gjorde de alsiske veje usikre i en stjålen Hyundai Santa Fe og først blev stoppet, da han torperede et hus i Arkilgade i Sønderborg. Arkivfoto
Annonce

SØNDERBORG: En 33-årig mand fra Aabenraa er i disse dage for retten i Sønderborg efter 4. juli at være impliceret i en biljagt, hvor han er tiltalt for at påkøre tre patruljebiler, slæbe to betjente efter sig i bilen, køre med høj hastighed gennem Sønderborgs gader med fare for andres liv til følge og torpedere to huse, hvor først det sidste gjorde, at han ikke var i stand til at køre videre. Manden havde stjålet en Hyundai Santa Fe og undslap politiet ved flere lejligheder, selv om han havde en trailer med haveaffald på slæb. Politiet fulgte sporet af tabt haveaffald til Sydals, uden at det dog i første omgang lykkedes at stoppe vanvidsbilisten. Manden kræves udvist til Island. Der falder dom på mandag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.